logo transparend vojvodina uzivo

Nemački plaćenik pravi haos i maltretira ljude po Beogradu (VIDEO)

Ovakav slučaj zahteva hitnu reakciju državnih organa, jer se radi o klasičnom progonu i suzbijanju političkih i svih drugih prava i sloboda i maltretiranju od strane bahatog pojedinca

Nikola Ristić, plaćenik Dojče Velea ponovo je divljao ulicama Beograda. Sa svojim saradnicima psihički je terorisao i proganjao aktivistkinju Srpske napredne stranke (SNS) na Banovom Brdu.

Ženu koja se samo bavila stranačkim aktivzmom, koji je u svakoj demokratskoj zemlji zakonom dozvoljen. Ne samo da je dopušten, već je i poželjan u svakoj normalnoj zemlji. Politička aktivnost služi da biste oslušnuli želje građana i da biste na osnovu toga pokušali da doprinesete boljitku svoje zajednice. No, dok neki svojim aktivizmom pokušavaju nešto da urade, ima i onih drugih destruktivnih, koji bi samo da ruše i sve da obesmisle. Upravo takav je i patološki slučaj anarhiste Nikole Ristića, što je demonstrirao i ovaj put.

Ovakav slučaj zahteva hitnu reakciju državnih organa, jer se radi o klasičnom suzbijanju političkih i svih drugih prava i sloboda i maltretiranju od strane jednog zadriglog i bahatog pojedinca. Na kraju, kada je ova žena pitala Ristića da li je normalan, rekao je da nije što je verovatno jedina istina koju je ovaj nemački plaćenik u skorije vreme izgovorio.

Podsetimo da je Ristić već maltretirao građane Beograda nakon decembarskih izbora, kada je nasilno pokušao da uđe u Skupštinu grada, a tom prilikom je pretučen i Miladin Kovačević. Takođe je sa ostalim nemačkim plaćenicima i lažnim studentima blokirao rarskrsnice u Beogradu, a ispred Skupštine je pravio sramni zečiji performans kada je pokušao da unizi najviše zakonodavno telo ove zemlje.

Na osnovu ovog snimka, ali i ponašanja Ristića u prethodnih par meseci, verujemo da je dao iskren i tačan odgovor ženi koju je maltretirao, kada joj je rekao da nije normalan. Ipak, ne verujemo da ovaj masni dripac ne zna šta radi i da sve ovo radi spontano i samo zato što nije normalan. Njegov karakter i mentalno stanje su samo dobro pogonsko gorivo da ga njegovi šefovi koji mu izdaju naloge još bolje iskoriste. A ko su njegovi šefovi? Kao i uvek i u svemu, dovoljno je (is)pratiti trag novca da bi se dobio odgovor na to pitanje.

Lažni student i plaćenik Dojče Velea

Ovaj dripac masni je i sam priznao da nije nikakav student, pa se postavlja pitanje od čega živi kada ima vremena da bude profesionalni demonstrant. Ristić je vlasnik i direktor firme DP medija, čiji je finansijer nemački državni servis Dojče vele (DV). On je od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera ove nemačke kuće dobio ponudu da bude „konsultant za monitoring“, a tokom 2023. godine DV je nudio novac za ove usluge u sklopu „regionalnih medijskih projekata“, čiji je nosilac i Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć. U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Osim toga, Ristićeva firma „DP medija“ sarađuje i sa CRTA i Istinomerom.

Dojče vele je u drugoj polovini novembra u Beogradu organizovao seminar sa 150 učesnika na kojem su, navodno, želeli da uspostave standarde ,“nezavisnog novinarstva“‘. Organizator radionice je bio nemački državljanin Klaus Dahman, koji je na sličnim skupovima ranije kritikovao  srpsku vladu, a za Srbiju je govorio da „predstavlja autoritarnu državu“. Polaznike je ohrabrivao da oforme sopstvene medije u vidu kanala na Jutjubu, Fejsbuku ili Instagramu, napominjući da je to trenutno najjače oružje protiv establišmenta.

Jel plaćen i da propagira nezavisno Kosovo?

Ristić se zalaže za nezavisnost tzv. Kosova i njegovo ujedinjenje sa Albanijom, srpske heroje iz Banjske je nazivao teroristima, a dok poštuje policiju tzv. Kosova srpske policajce naziva „najnižim kanalizacionim talogom društva“  preporučuje napade na policiju od strane građana i smatra da se „sa policijom ne razgovara“‘.

Ristić oko sebe okupio ekipu profesionalnih demonstranata – nemačkih plaćenika

U svom delovanju Ristić blisko sarađuje i sa drugim studentima i „studentima“, pre svega sa Ivanom Bijelićem i Emilijom Milenković iz Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Inače KOMS se, poput Ristića, takođe finansira nemačkim parama. 

Ivan Bjelić, koji je krajem prošle godine na „studentskom protestu“ održanom u Birčaninovoj ulici zajedno sa Ristićem blokirao raskrsnicu,  je, kako sam kaže „dobro društvo za proteste“. Pored toga je i član Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.