Neće narušiti vašu liniju: Čokoladni brauni sa smokvama

Možda im nedostaje slatkoće, ali aroma čokolade odnosi pobedu svaki put. Međutim, stvari i u ovom slučaju mogu postati slađe ako se u celu priču umešaju smokve. Tako jednostavne, sočne i bogate voćnim šećerom one su najbolja kombinacija uz crnu čokoladu.

Danas vam predstavljamo ovaj duo u vidu brauni kolača.

Potrebno:

  • 370 g crne čokolade
  • 115 g  putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ½ šolja kakao praha
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 4 jaja
  • 2/3 šolje smeđeg šećera
  • ½ šolja šećera
  • ½ šolje aktivnog startera za kiselo testo
  • 250 ml džema od smokvi
  • morska so

Priprema: 

Zagrejati rernu do 170 stepeni. Pleh prekriti papirom za pečenje i ostaviti po strani. U manju posudu staviti čokoladu, puter i ekstrakt vanile. Zatim tu posudu staviti u drugu u kojoj se nalazi voda i otopiti lagano na pari. Kada se otopi i to ostaviti po strani.

U drugoj većoj posudi sjediniti kakao prah, brašno i so. Sve dobro izmešati. U trećoj posudi mikserom umutiti jaja, beli i smeđu šećer, pa dodati starter za testo. Nakon toga umešati istopljenu čokoladu i mutiti dok se ne dobije ujednačena i gusta smesa. Potom dodati suve sastojke i silikonskom lopaticom sve izmešati.

Testo presuti u pripremljen plen i ravnomerno ga rasporediti. Preko njega premazati džem u obilnom sloju, a zatim uz pomoć čačkalice ili vrha noža izmešati džem i testo. Peći u rerni oko 35 minuta. Nakon pečenja dok je još vruće posuti morskom solju i ostaviti da se ohladi najmanje 1h pre sečenja.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.