Ne, nije šala, najverovatnije kafu svakog dana spremate pogrešno! U ovome je trik

Nije svejedno kako ga spremate, da bi napitak postigao svoj puni ukus.

Možda mislite da vam nema ravnog u spremanju kafe, ali eksperti tvrde da pravite jednu krucijalnu grešku tokom pripreme.

A ova greška može da učini da vaš omiljeni napitak nije savršen, prenosi Mirror.

Da li ujutru čim ustanemo, tokom pauze na poslu, tokom popodnevnog odmora, nakon jela, druženja sa prijateljima… Samo je potrebno naći povod, a vrući napitak koji podiže raspoloženje za tili čas se nađe na stolu.

Ipak, nije svejedno kako ga spremate, da bi on postigao svoj puni ukus.

Stručnjaci tvrde da prilikom kuvanja kafe pravimo jednu grešku, a to je da pustimo da voda provri.

Opsežna istraživanja sugerišu da je aroma kafe najbolja ako se zakuva na temperaturi između 90 do 96 stepeni. Dakle ne treba da provri.

Ako, pak, vodu kuvate u ketleru, onda ostavite neki minut da se ohladi.

Ako kuvate domaću kafu, zakuvajte je pre nego voda provri, jer na temperaturi većoj od 96 stepeni, kafa ispušta gorak ukus, tvrde eksperti.

Probajte, pa nam javite da li kafa ima bolji ukus ako se kuva u vodi koja nije ključala.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.