Ne grešite! Ovako se dodaje beli luk u jelo

beli luk izvor Envato
Primenite ovo pravilo i budite najbolja kuvarica na svetu, piše magazin LepaiSrećna

Najbolje kuvarice dodaju beli luk u jelo samo na ovaj način!

Mali trikovi čine razliku između vrhunskih kuvarica i onih osrednjih ili podprosečnih.

Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš onaj „tajni“ razlog što uradite sve kako piše u receptu, a jelo ne bude kako ste očekivali. Veliku grešku prave mnogi kad pripremaju obroke sa belim lukom, ponekad i zato što nema preciznog uputstva u samom kuvaru koji koriste.

Nećemo ni da spominjemo milione recepata po Internetu od kojih su mnogi prave „žrtve“ nesrećnih grešaka u prevodu.
Kad pripremate jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj! Prženje belog luka na samom početku pripreme „rezervisano“ je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će beli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.

Naročito budite oprezni ako kuvate u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim beli luk dobije bledozlatnu boju.
U većinu jela, ipak, dodajte ovaj dragoceni začin, jak prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje pred sam kraj i nemojte dugo kuvati jelo posle toga.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.