Pasulj se na našem podneblju veoma često i rado koristi. Ova namirnica othranila je generacije Srba, pa većina ljudi ima svoju verzuju pasulja koju najviše voli
Ako ne znate šta ćete da spremite za današnji ručak, predlažemo da napravite prebranac.
Sastojci:
500 g pasulja
3 dl ulja
1 kg crnog luka
2 češnja belog luka
1 list lorbera
aleva paprika
mleveni biber
so
Priprema:
Beli pasulj staviti u lonac, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Tada ga ocediti, naliti vrelom vodom i kuvati dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocediti od vode.
Očistiti crni luk i staviti ga u hladnu vodu da postoji desetak minuta. Zatim ga iseći na tanke kolutove. Jedan deo ulja zagrejati u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni.
Dodati malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu. Tepsiju podmazati, pa na dno ravnomerno, staviti red pasulja.
Preko njega staviti isprženog luka. Ovo ponoviti dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivati preostalim uljem.
Poslednji red mora da bude pasulj. Odozgo staviti jedan list lorbera, dva čena belog luka i po želji jednu ljutu suvu papriku. Potom preko svega dobro zaliti uljem. Peći u zagreanoj rerni oko pola časa.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.