Napravite đevrek sa šunkom i kačkavaljem u rekordnom roku: Mekan, ukusan i jednostavan doručak

Iako đevrek nije uvek prvi odabir kada razmišljate o doručku, ovakav recept će vam to promeniti.

Da biste priprermili đevrek, nije vam potrebno verme, a ako ovoj okrugloj kifli dodate šunku i kačkavalj, dobićete idealan obrok.

Sastojci za đevrek sa šunkom i kačkavaljem:

200-250 ml mleka
2 jajeta
malo ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
30 g svežeg kvasca ili oko 10g suvog kvasca
400 g brašna
150 g šunke
200 g kačkavalja

Priprema đevreka sa šunkom i kačkavaljem

Izdvojte jednu posudu, u kojoj ćete pripremiti kvasac.

Stavite oko 40 grama brašna, kvasac, dve čaše mleka i šećer.

Ostavite da odstoji 10-ak minuta.

Preostalo mleko sipajte u drugu činiju, pa dodajte jaje i malo ulja. Promešajte to i dodajte kvasac kada bude gotov.

Mesite sve dok testo ne postane dovoljno gusto.

Ostavite ga malo da nadođe, pa ga razdvojte na dve smese.

Razvucite testo oklagijom. Premažite tankim slojem ulja, pa poređajte šunku sečenu na tanje listiće i kačkvalj. To učinite i sa drugom polovinom.

Pažljivo urolajte i isecite rolnicu još napola.  Lagano razvlačite i spojte tako da dobijete đevrek.

Pecite 2o minuta u zagejanoj rerni na 220 stepeni.

Preko možete posuti susam.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.