Najukusniji pečeni karfiol sa parmezanom i prezlama.
Sastojci:
2 glavice karfiola, iseckano na cvetove
2 kašika maslinovog ulja
5 kašika prezli
½ kašičice belog luka u prahu
2 kaiške parmezana
so, biber po ukusu
Priprema:
U činiju stavite ulje i karfijol. Dobro promešajte. Dodajte prezle i parmezan, beli luk u prahu, so, ponovo promešajte.
Karfiol poređajte po plehu, obloženom pek-papirom i pecite oko 30 minuta na 200, u predhodno zagrejanoj rerni.
Pročitajte još:
"Kokice" od karfiola gotove za tren oka
Karfiol možda nije preterano popularan, ali to je samo zato što ne ume svako da ga pripremi – a neverovatno je lako napraviti ukusno jelo od njega! Iako nije omiljeno povrće, karfiol spada u najzdravije. U njemu nećete naći mnogo ugljenih hidrata, proteina i masti, ali je zato izuzetno bogat biljnim vlaknima, kojih ima čak […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.