Najavljeni veliki infrastrukturni radovi na uređenju Borkovca (FOTO)

RUMA – U narednih 7 do 10 dana započinju veliki infrastrukturni radovi na uređenju Borkovačkog jezera, saopštila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić na svom zvaničnom predsedničkom Facebook profilu.

-Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da će u narednih 7-10 dana početi veliki infrastrukturni radovi na Borkovačkom jezeru. Radovi će se odvijati u dve faze, pri čemu će se u prvoj fazi urediti plaža, propratni sadržaji (plažni mobilijari, objekti, tuševi, kabine za presvlačenje i sl.) i gejzir, dok će se u drugoj fazi izgraditi novo priobalje sa šetalištem, vidikovcem iznad vode sa pilonom, srediti brana na jezeru, izgraditi pešačko biciklistička staza oko jezera i spomenik posvećen Srpskoj porodici visine 11 metara (o kojem ću u narednom periodu više objasniti), saopštila je predsednica i dodala:

Takođe, paralelno sa sređivanjem plaže kreću i radovi na Borkovačkom kanalu koji će biti popločan od ulice 15. Avgust do Borkovačke šume, uz koji će biti izgrađena i pešačko-biciklistička staza sa osvetljenjem, klupama i mobilijarem za vežbanje.

Radovi će biti obimni, očekujemo da sve faze završimo do kraja 2024. godine, ali verujemo da će se isplatiti jer će doneti značajne benefite za sve naše sugrađane.

Pored poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana, ovi radovi će dodatno doprineti razvoju turizma u našoj opštini, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.