ZRENJANIN – U multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je na konferenciji za medije najavljena tradicionalna „Beloblatska kobasica“, koja će biti održana 4. i 5. februara u Belom Blatu.
Tim povodom na konferenciji je pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan je rekao da je ta gastro manifestacija jedna od najuspešnijih, najbolje organizovanih i najposećenijih gradskih manifestacija.
„ Grad Zrenjanin ima mnogo manifestacija na koje je ponosan, a ova, u Belom Blatu, jedna je od njih. Prošle godine imali smo više od 30.000 posetilaca i nadamo se da će ove godine taj rekord biti oboren. Ponosni smo i na ljude koji sve to organizuju, i to već deveti put, jer su dokazali da se posećene manifestacije mogu organizovati i na selu. Grad Zrenjanin će i u narednom periodu biti uz Belo Blato i pomagati im, a iskoristio bih priliku da pozovem sve građane da dođu u Belo Blato i lepo se provedu – kazao je još pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan.
Pokrovitelj manifestacije i ove godine je grad Zrenjanin, a u organizaciji učestvuju MZ Belo Blato i Turistička organizacija grada Zrenjanina.
Direktorka Turističke organizacije Sanja Petrović zahvalila je gradonačelniku Simi Salapuri i Gradu Zrenjaninu na podršci u organizaciji.
„ Grad je izdvojio značajna finansijska sredstva kako bi manifestacija nastavila da raste, a poslednjih nekoliko godina zaista je postignut veliki iskorak ne samo kada je u pitanju broj posetilaca, već i u vizuelnom smislu. Trudićemo se da i ove godine nadmašimo sami sebe i oborimo rekord posećenosti. Sigurno nas očekuje zanimljiv vikend, svi ćemo biti tamo i dati im podršku – poručila je Petrović.
Govoreći o programu „Beloblatske kobasice“ Miroslav Markuš iz MZ „Belo Blato“ osvrnuo se na sam početak, ukazavši da je ta manifestacija u početku zamišljena kao „seoska priča“ sada poprimila i međunarodni karakter.
„ Očekuju se brojni gosti iz Slovačke, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, kao i učesnici iz Vojvodine i Srbije.“ – rekao je Markuš.
Pored takmičenja u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima (subota) i takmičenja u pravljenju svežih domaćih kobasica (nedelja), za šta se prijavilo blizu pedeset ekipa, a biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, kao i alata i pribora za svinjokolje.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.