logo transparend vojvodina uzivo

Najavljen sastanak koji se dugo čekao – ministar Martinović spojiće malinare i hladnjačare

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastaće se u ponedeljak, 27. maja 2024. godine, u 10.00 časova u Vladi Republike Srbije sa predstavnicima udruženja malinara i hladnjačara.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Privredne komore Srbije, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i predstavnici Instituta za voćarstvo Čačak.

Proizvođači malina odavno traže ovaj sastanak, kako bi našli rešenje koje odgovara svima u lancu proizvodnje i prodaje maline, a ministar Martinović je prilikom nedavne posete Arilju obećao da će biti posrednik između malinara i hladnjačara.

„Nadamo se da će Ministarstvo sada uspeti da nam organizuje sastanak sa otkupljivačima i prerađivačima na kome ćemo videti neku cenu za 2024. godinu, kako mi proizvođači ne bismo išli u minus, što je bio slučaj prošle godine“ rekao je Mileta Pilčević, predsednik Udruženja malinara „Vilamet“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.