logo transparend vojvodina uzivo

,

Iran zainteresovan za uvoz govedine i piletine iz Srbije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović rekao je, posle razgovora sa zamenikom iranskog ministra poljoprivrede Hamidom Rasulijem u Beogradu, da je Iran izrazio potrebu za uvozom goveđeg i pilećeg mesa iz Srbije.

Ministar je rekao da je Rasuliu, koji je i direktor državne poljoprivredne kompanije „Agriculture support services company“, ukazao i na mogućnost saradnje kada je u pitanju proizvodnja i distribucija semenske robe iz Srbije na iranskom tržištu.

– Konstatovali smo da je naša saradnja i do sada bila vrlo intenzivna. Ukazao sam koji su prioriteti našeg ministarstva u narednom periodu i na mogućnost sveobuhvatne saradnje u oblasti poljoprivrede, pre svega kada je u pitanju proizvodnja i distribucija naše semenske robe na iranskom tržištu, zatim saradnje u oblasti visokoobrazovnih institucija, kao što su naši pojloprivredni fakutleti i instituti – rekao je Martinović.

Ministar je kazao da su razgovarali i o plasmanu svih vrsta naših poljoprivrednih proizvoda na, kako je rekao, veoma veliko, ali zahtevno iransko tržište.

– Možemo da plasiramo sve vrste žitarica, voća, povrća. Iran je izrazio potrebu za uvozom goveđeg i pilećeg mesa iz Srbije i to predstavlja veliku šansu za naše poljoprivredne proizvođače. Ono što želim da istaknem je da na iransko tržište možemo da izvezemo praktično neograničene količine, imajući u vidu naše prerađivačke i proizvodne kapacitete kada je u pitanju veštačko đubrivo, pošto je Iran za tu robu izuzetno zainteresovan – rekao je ministar.

On je kazao da je u ime predsednika i Vlade izrazio duboko saučešće Islamskoj Republici Iran i iranskom narodu zbog iznenadne i tragične smrti predsednika i ministra inostranih poslova Irana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.