logo transparend vojvodina uzivo

Nagrađeni najbolji učenici pećinačke škole

PEĆINCI – Učenici, nastavnici i zaposleni u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, obeležili su 14. juna, prigodnom priredbom u Kulturnom centru, Dan ustanove.

Direktorka škole Milijana Srdić pozdravila je prisutne i zahvalila se deci i nastavnicima na požrtvovanom trudu i radu tokom čitave školske godine, kao i na uspesima koji su iz tog rada proistekli.

“Misija naše škole je obeležavanje jubileja i važnih datuma, ali i stalno osavremenjavanje i usavršavanje načina rada i saradnje sa roditeljima. Naravno, iskoristila bih priliku da se zahvalnim i pećinačkoj lokalnoj samoupravi što nas podržava u svim aktivnostima i poduhvatima, i koji su naš oslonac u teškim i u radosnim trenucima. I dalje sa nama sarađuju na novim projektima od kojih će najveći biti kompletna rekonstrukcija i dogradnja matične škole u Pećincima, tako da ćemo biti i ostati napredna i savremena škola koju naša sjajna deca i nastavni kadar i zaslužuju” – rekla je Srdić.

Školska 2023/2024. godina iznedrila je jedanaest “Vukovaca”: Tamara Milićević, Andreja Vojnović, Andrej Tepša, Dušica Tepša, Iva Popović, Danica Popović, Saška Krnjulac, Dunja Jeremić, Mila Cvetković, Danilo Jovanović, Milan Kalambura.

Učenik generacije za školsku 2023/2024. godinu je Tamara Milićević iz Donjeg Tovarnika.

Pećinačka Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ ima čak sedam područnih škola – u Sibaču, Popincima, Prhovu, Subotištu, Brestaču, Donjem Tovarniku i Ogaru.

Osnovna škola u Pećincima osnovana je davne 1863. godine u zgradi opštine i bila je tada četvorogodišnja škola. Nakon Drugog svetskog rata, od 1959. godine škola je ponela ime našeg meštanina i narodnog heroja Slobodana Bajića Paje, koji je osnovnu školu završio baš u Pećincima.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.