Na ovaj način usitnite beli luk: Trik koji će vam olakšati i ubrzati posao

 

Brzo i jednostavno

Svi znamo da se luk u većini  jela, glavni sastojak, a upravo on daje onaj poseban prepoznatljivi šmek. Međutim, seckanje može biti mučno, jer nikad nije dovoljno usitnjen, a uz to se i lepi za nož i za prste. Naročito što posle svega ruke danima imaju neprijatan miris.

Ako pokušate da ga narendate, većina ostaje zalepljena za rende ili drobilicu. Ipak, za sve ove probleme postoji jedno jednostavno rešenje.

Sve što je potrebno jeste da pre rendanja luka, nekoliko očišćenih čenova ostavite u zamrzivaču preko noći.
Zaleđeni luk se renda sa lakoćom, a ovaj princip možete koristiti i za druge namirnice, poput ljute papričice ili crnog luka.

Ovaj trik ne samo da olakšava čitav proces, već i produžava rok trajanja sastojcima koje držite u zamrzivaču. A kako izgleda ceo postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.