logo transparend vojvodina uzivo

Muhamed efendija Ziljkić u Zrenjaninu: Novo rukovodstvo Islamske zajednice Srbije obilazi odbore i predstavnike vlasti širom zemlje

ZRENJANIN – U poseti gradu Zrenjaninu boravio je muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić, sa saradnicima.

Tom prilikom razgovarao je sa gradonačelnikom Simo Salapurom i njegovim zamenikom Sašom Santovcem i naglasio da je po konstituisanju Mešihata, počelo s obilaskom svih odbora na teritoriji Srbije.

Zrenjanin je poznat kao multinacionalna, tolerantna sredina i želimo da saslušamo mišljenja, stavove i zahteve pripadnika svih verskih zajednica, s ciljem poboljšanja saradnje u oblastima za koje je nadležna lokalna samouprava, poručio je tom prilikom gradonačelnik Simo Salapura.

Muftija Ziljkić je rekao da se približava Ramazan, mesec posta, koji ima posebnu dimenziju u životima svih Muslimana, kao vernika.

„ Trudimo se, tim povodom, da obiđemo džemate širom zemlje, ali i da razgovaramo s predstavnicima gradova, kako bi se na najbolji način organizovali u našem verskom životu, kao što to dugi niz godina radimo u Novom Sadu, organizujući s gradskim vlastima  manifestaciju “Bajramska sofra”, kroz univerzalni jezik kulture koji svi raazumemo. Zahvalni smo gradonačelniku Zrenjanina na izdvojenom vremenu i otvorenom razgovoru, spremnosti da nas sasluša, koje su nam potrebe i problemi, s kojima se svaka verska zajednica susreće, pa i mi Muslimani. Naišli smo u tome na njegovo razumevanje. Radom i aktivnostima, zajedno s vernicima, pokrenula se neka nova inicijativa i energija. Naš je cilj da zajednica bude kakva je i utemeljena, poštujući sve zakone i Ustav Republike Srbije. Islam je vera mira, ljubavi i tolerancije“, poručio je nakon sastanka muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.