Mnogo afera, pa se zaboravi: Batinaš Bjelogrlić i autošovinista Trifunović žalili zbog hapšenja Divjaka – podržali ubicu Srba

SRBIJA – Mnogo je afera u poslednje vreme koje su izavali najpoznatiji batinaš na srpskoj filmskoj sceni Dragan Bjelogrlić i njegov kolega autošovnista Sergej Trifunović, pa se protsto zaboravi da  su obojica žalili kada je uhapšen ubica Srba Jovan Divjak.

Možda su to neki zaboravili, ali o ovoj aferi svedoče događaji iz Sarajeva, a oni datiraju od 2011. godine kada su Bjelogrlić i Trifunović napravili ogroman skandal. Oni su tada pljunuli na srpske žrtve rata u BiH..

Dragan Bjelogrlić je uoči premijere svog filma “Montevideo, Bog te video” u Sarajevu izjavio da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije RBiH Jovan Divjak koji je u to vreme bio uhapšen u Beču, zbog ubistva 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

– Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to rešiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras – rekao je tada Bjelogrlić u intervjuu Radio Sarajevu.

Naravno, pored Bjelogrlića skandal je izazvao i Sergej Trifunović.

I Sergej je skandal napravio na istoj premijeri. On se pojavio u majici sa likom Jovana Divjaka.

Trifunović se na zabavi posle projekcije filma “Montevideo, Bog te video” u bioskopu “Miting point” u petak uveče pojavio u majici sa belim obrisima penzionisanog generala Armije RBiH i natpisom “SaraJovo”. Trifunović, koji u “Montevideu” ima tek epizodnu ulogu, uslikan je kako se, okružen hostesama, zadovoljno smeška posle premijere.

Pokušao je autošovinista da se “opere” tvrdeći da je reč o slučajnosti, a ne o gestu.

– Bili smo na žurci povodom filma “Montevideo” u bioskopu “Miting point” u Sarajevu gde se igralo i zabavljalo i ja sam se oznojio i hteo da odem u hotel da promenim majicu, a neko mi je u gužvi rekao – Nema potrebe, imamo par majica i dobacio mi neku crnu u najlon kesi – rekao je Trifunović.

Podsetimo, ne zaboravlja se da je Divjak među najodgovornijima za zločin nad mladim vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, kada su mučki ubijena 42 vojnika JNA.

Foto: PrintScr youtube

Kolonu vojnika JNA, koja se posle potpisanog mirovnog sporazuma povlačila iz Sarajeva, napali su pripadnici Zelenih beretki, Patriotske lige, MUP i Teritorijalne odbrane BiH (TO BiH) na čijem čelu je bio Jovan Divjak. U tom napadu život su izgubili mladi vojnici JNA: 32 su bili Srbi, šestorica Hrvati, dvojica Bošnjaci i dvojica Albanci. Zarobljeno je 207 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a dan kasnije devetorica zarobljenih su ubijena, pišu Novosti.

Za zločin u Dobrovoljačkoj ulici Jovan Divjak nikada nije procesuiran i osuđen. Osim njega na slobodi je i Ejup Ganić i mnogi drugi ratni političari i vojne starešine tzv. Armije BiH.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.