logo transparend vojvodina uzivo

Misliti na prirodu, znači misliti na njene najugroženije stanovnike

PEĆINCI – Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, u holu Kulturnog centra Pećinci juče je otvorena izložba radova polaznika Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” iz Pećinaca i Sremskih Mihaljevaca pod nazivom “Misliti na prirodu, znači misliti na njene najugroženije stanovnike”.
Foto: Opština Pećinci

Pećinačka predškolska ustanova deo je projekta “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, a u okviru ovog projekta već drugu godinu izlažu svoje kreativne radove. Na otvaranju ovogodišnje izložbe bili su prisutni i učenici nižih razreda iz pećinačke škole, jer kako je rekla vaspitačica Branislava Ilić najvažnije je da deca od najranijih dana nauče koliki je značaj biljnih i životinjskih vrsta za naš ekosistem.

Foto: Opština Pećinci

“Moramo učiti našu decu da stvaraju, da brinu o životnoj sredini i da je poštuju. Da nauče da smo svi zajedno, i biljke i životinje i ljudi, sastavni deo jednog planetarnog ekosistema, i da sve što ljudi čine utiče na svet u kojem živimo. Na prvom mestu deca uče iz ličnih primera u svojoj porodici, pa zatim u vrtiću, i kasnije u školi. Ako roditelji, vaspitači i učitelji brini o svojoj okolini deca će slediti njihov primer. Ako mi u vrtiću svakodnevno negujemo biljke, sadimo voće i povrće, okopavamo, zalivamo, deca će sigurno uz pomoć takvih aktivnosti zavoleti svet koji ih okružuje” – rekla je Ilić, i dodala da je najvažnije uvek imati na umu da smo svi povezani i da se u skladu sa tim moramo i ponašati.

Foto: Opština Pećinci

Pored učenika nižih razreda koji su bili gosti na izložbi, učenik IV razreda Stefan Marković iz Pećinaca podržao je male drugare iz vrtića sa svojim radom “Pčele”.

Foto: Opština Pećinci

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.