Mišeluk: Novi deo Novog Sada, pogledajte kako teku radovi na komunalnom opremanju (VIDEO)

NOVI SAD – Novi Sad se polako širi i na sremsku stranu, a u toku su radovi na prvoj fazi projekta urbanizacije naselja Mišeluk.

Kako teku radovi, pogledajte u videu našeg portala:

Radovi se trenutno izvode na potezu oko Kovid bolnice. Za realizaciju ovog projekta, gradska uprava izdvojila je blizu milijardu dinara.

Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnih površina u dužini od 3.512 metara, što podrazumeva kolovoz promenljive širine, od pet i po do šest metara, kao i biciklističke staze i pešačke staze od behaton ploča, koje će se protezati čitavom dužinom kolovozne konstrukcije. U okviru ove investicije biće izgrađeno i 65 parking mesta. Pored saobraćajnih površina, predviđena je izgradnja 4,8 kilometara vodovodne mreže, tri kilometra atmosferske i tri kilometra fekalne kanalizacije, a svi novoizgrađeni krakovi biće priključeni na već postojeće mreže, putem dva sliva, jednim ka Ulici Dinka Šimunovića i drugim ka kanalizaciji Kovid bolnice u Ulici 3.

Biće postavljeno 196 čeličnih konusnih stubova različite visine i broja svetiljki, odnosno 102 stuba za osvetljenje kolovozne konstrukcije i 94 stuba u svrhu rasvete pešačkih i biciklističkih staza.

Očekuje se da će po završetku radova ovde stanovati 30.000 ljudi, a radove izvode isključivo domaće firme.

Po završetku komunalnog opremanja Mišeluka, odnosno izgradnjom saobraćajnica, kanalizacije, vodovoda i ostale infrastrukture, pristupiće se izgradnji stambenih objekata, škola, vrtića, pijace, trgovinskih objekata…

Na raskrsnicama većih ulica, biće izgrađeni kružni tokovi nalik onom kod kod Kovid bolnice. Buduće naselje Mišeluk, imaće ukupno 8 kružnih raskrsnica.

Foto: Vojvodina uživo

Na Mišeluku je u planu izgradnja modernog naselja, sa svom potrebnom infrastrukturom za kolektivno stanovanje.

Sama ideja o izgradnji Mišeluka i širenju Novog Sada na sremsku stranu Dunava, datira još od osamdesetih godina prošlog veka. Međutim od toga se tada odustalo zbog ratova i raspada države, sve do sada.

Mišeluk se prostire na 118, 59 hektara a za realizaciju ovog projekta iz gradskog budžeta izdvojeno 972,5 miliona dinara.

Foto: Vojvodina uživo

Ukupna dužina saobraćajnica, koje su predviđene projektom, prelazi 3,5 kilometara.

U novih devet ulica će biti postavljena 182 stuba javne rasvete, urediće se zelenilo, a na biciklističkim stazama će biti više vrsta klupi za sedenje, korpi za otpatke i držače za bicikle.

Planira se i izgradnja osnovne škole i dečije ustanove na prostoru koji je većim delom u državnoj svojini (korisnik je Grad Novi Sad), kao i vidikovac i uređenje opštegradskog centra.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.