Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinaniraće 2 projekta u N.Pazaru

NOVI PAZAR – Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisali su danas ugovore o sufinansiranju projekata u okviru Programa za podsticanja regionalnog rasta, a koji će se realizovati u Novom Pazaru. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiraće projekat namenjen nabavci mehanizacije, kupovine katamarana za prikupljanje i odlaganje otpada sa jezera Gazivode i izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice u Novom Pazaru.

Ukupni iznos sredstava koje je opredelilo ministarstvo za sufinansiranje ova dva projekta premašuje 24 miliona dinara.

Ministarstvo je izdvojilo 10 miliona i 400 giljada dinara za nabavku katamarana za čišćenje i održavanje jezera Gazivode, kao i 13.568.478,30 dinara za projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice u Novom Pazaru.

Ministar Đerlek je nakon potpisivanja ugovora u Novom Pazaru kazao kako će realizacija ovih projekata u velikoj meri uticati na zaštitu životne sredine, tazvoj turizma i turističkih ponuda ali i unapređenje kvaliteta života građana Novog Pazara.

Ministar je naveo da su se Novi Pazar i susedne opštine godinama borile sa problemom nagomilavanja smeća u jezeru Gazivode, a da će nabavka katamarana sprečiti ekološku katastrofu i doprineti korišćenju jezera u turističke svrhe.

Gradonačelnik Novg Pazara Nihat Biševac izjavio je da je realizacija projekata izuzetno važna, a da su u pitanju problemi sa kojima se Grad godinama borio.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: