Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo opštinu Vrbas

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je danas u Palati Srbije potpisao ugovore sa 43 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.

Jedan od ugovora kojim se reguliše otvaranje JUM u lokalnoj administraciji u opštini Vrbas, vredan 7,3 miliona dinara, potpisala je Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine.
„Konkurs koji je raspisalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave bio je prilika da obezbedimo sredstva za dodatnu modernizaciju i unapređenje servisa i usluga koje nudimo građanima pred našim organima.

Dobili smo podršku da uspostavimo jedinstveno upravno mesto na kom će građani moći da dobiju sve odgovore i usluge bez obeveze da obilaze razne službe pojedinačno i tako gube dragoceno vreme. Ovim se ceo proces ubrzava, postaje transparentniji i dostupniji građanima, a to je ono što je želja lokalne samouprave – da bude efikasan servis.

Hvala Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na podršci Vrbasu i svim stanovnicima opštine Vrbas“, rekla je nakon potpisivanja ugovora Tijana Aleksić, zamenice predsednika opštine Vrbas.
„Mi smo ove ugovore potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali te 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i da idemo napred.

Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da stane na sopstvene noge. A ono što je najbitnije, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku potpuno samostalno vodi unutrašnju i spoljnu politiku“, istakao je ministar Martinović ovom prilikom.

On je dodao da je simboličnim potpisivanjem ugovora na današnji dan Ministarstvo želelo da pokaže i da je uprkos svim problemima i nedaćama Srbija uspela ekonomski da se razvije i da bude stabilna zemlja.

Martinović je naveo i da se prilikom dodele sredstava vodilo računa o svim građanima i da su obuhvaćene opštine i gradovi iz svih delova i krajeva Srbije.

Inače za sredstva iz Budžetskog fonda, lokalne samouprave su aplicirale sa oko 200 različitih projekata, dok je ove godine za JUM konkurisalo 27 JLS i gradskih opština.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.