logo transparend vojvodina uzivo

Subotici 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture (VIDEO)

bakić-mirović
SUBOTICA – Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić potpisao je danas u pokrajinskoj Vladi ugovor kojim Grad Subotica dobija sredstva od Pokrajinske uprave za kapitalna ulaganja u visini od 250 miliona dinara, za uređenje saobraćajne infrastrukture.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio  je ugovore vredne ukupno nešto više od 5,97 milijardi dinara predstavnicima 36 gradova i opština za realizaciju 37 novih kapitalnih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset kapitalnih projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Igor Mirović, je, između ostalog, naglasio da je Pokrajinska vlada i ove godine preko Uprave za kapitalna ulaganja raspisala javni poziv i da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih građana Vojvodine.

Mirović je istakao da je napravljena velika razlika od 2016. godine do danas kada je reč o upravljanju javnim finansijama i ulaganjima, jer ne postoji projekat koji je Pokrajinska vlada  najavila i koji finansira, a da nije realizovan.

Gradonačelnik Bakić je izjavio da zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora u Subotici biti izgrađeno i rehabilitovano oko 5,8 kilometara kolovoza u 12 ulica na teritoriji grada Subotice, kao i 1,7 kilometara biciklističke staza koja od grada vodi prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, gde veliki broj Subotičana svakodnevno odlazi na posao.

„Drago nam je da su i ove, kao i prethodnih godina, od strane Uprave za kapitalna ulaganja prepoznate potrebe za razvoj saobraćajne infrastrukture u Subotici i da ćemo na ovaj način poboljšati kvalitet života mnogim stanovnicima našeg grada. Kao i do sada, nadam se uspešnoj saradnji Grada i Pokrajine i u narednom periodu i verujem da ćemo zajedno uspeti da rešimo mnoge komunalne i infrastrukturne probleme na teritoriji našeg grada“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Naglasio je kako je i Grad Subotica izdvojio sredstva za razvoj saobraćajne infrastrukture u visini od  380 miliona dinara i da će se u toku ove godine izraditi tehnička dokumentacije za izgradnju još 17 ulica u našem gradu.

„Nadam se da će politika mira i stabilnosti koju sprovodi naš predsednik Aleksandar Vučić dati rezultata i da će pomoći da Srbija odoli ogromnim  pritiscima, kako bismo mogli da planiramo i da razvijamo, i privredno i ekonomski, naše gradove i našu lepu Srbiju“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

bakić-ugovor
Foto: Grad Subotica

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.