Ministar Edin Đerlek u poseti opštini Bač

đerlek-bač
BAČ – Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Bač Steva Panić potpisali su juče Ugovor o sufinansiranju projekta povećanja konkurentske pozicije preduzetnika u opštini Bač.
đerlek-bač
Foto: Miloš Perić

Ministar Đerlek istakao je da je za povećanje konkurentnosti preduzetnika u ovoj opštini izdvojeno 420.000 dinara, kako bi putem obuka i edukacije mogli bolje da se pozicioniraju na tržištu i ostvare bolje poslovne rezultate.

Imajući u vidu da je pokazatelj stabilnog razvoja države povećanje broja domaćih preduzetnika i porodičnih kompanije koje predstavljaju stub privrede svake države, ministar je dodao da je obaveza države i lokalnih samouprava da finansijskim sredstvima i edukacijom pruže još snažniju podršku domaćim preduzetnicima, kako bi na što lakši način svoje ideje pretvorili u prednost na tržištu i tako postali prepoznatljiviji i konkurentniji.
Predsednik opštine Bač zahvalio je ministru Đerleku na podršci projektu od kojeg će benefite imati ne samo preduzetnici i njihove porodice, već i lokalna zajednica Bača u celini.

đerlek-bač
Foto: Miloš Perić

Krajnji cilj je, kako je naveo Panić, unapređenje postojećih i razvijanje novih proizvoda i usluga i bolje prilagođavanje promenama u okruženju, podsticanje preduzetničkog razmišljanja i promocija inovativnih ideja.

Ministar Đerlek istakao je da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u mala i srednja preduzeća i pruža podršku domaćem preduzetništvu, koje predstavlja okosnicu rasta i razvoja i glavni pokretač ravnomernog regionalnog razvoja države.

đerlek-bač
Foto: Miloš Perić

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.