Pokrajinska vlada: Uručeni ključevi od stanova socijalno ugroženim porodicama iz Bača

VOJVODINA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve od stanova socijalno ugroženim porodicama iz Bača, koje su u požaru, koji je izbio u naselju Ekonomija 1, izgubile krov nad glavom, kada je izgorela cela stambena zgrada.

Izgradnja zgrade za socijalno stanovanje, sa 32 stana, koštala je 234,4 miliona dinara, do čega je Pokrajinska vlada obezbedila 170 miliona dinara, a deo novca su uložili Opština Bač i donatori.

Stambeno je zbrinuto 12 socijalno ugroženih porodica, među kojima su i višečlane porodice sa decom, o čijem smeštaju je nakon požara dve i po godine brinula Opština Bač, uz podršku Pokrajinske vlade.

Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Mirović je izjavio da je Pokrajinska vlada na najdirektniji način pokazala da brine o ljudima i socijalno ugroženim porodicama.

„Veoma brzo nakon požara započeli smo zajedno sa Opštinom Bač, polovinom 2021. godine, izgradnju objekta za porodice koje su ostale bez krova nad glavom. Ovde je bilo mnogo socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpele veliku štetu u požaru, koje su danas dobile kvalitetnije uslove za život i stanovanje“, rekao je Mirović.

Predsednik je dodao da će pored porodica koje su danas stambeno zbrinute, za deo preostalih kadrovskih stanova, na javnom pozivu Opštine Bač, moći da apliciraju, pod povoljnijim uslovima, lekari, profesori, svi oni koji mogu da pomognu razvoju lokalne sredine.

„Ovo je poruka i ljudima koji su oštećeni u nevremenu koje je prethodnih dana zahvatilo nemali broj opština u Vojvodini – da je država sposobna da pomogne, da smo svi solidarni u tome da obnovimo ono što je oštećeno i da ljudima pružimo pomoć u relativno kratkom roku“, naglasio je Mirović.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i predsednik Opštine Bač Steva Panić.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.