Mali: Ulažemo 18 milijardi evra u više od 300 projekata širom Srbije (VIDEO)

BEOGRAD – Do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa „Skok u budućnost – Srbija 2027„, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

On je rekao da je „Srbija 2027“ mnogo širi program od samog Expo projekta, koji će obuhvatiti investiciju od oko 1,2 milijarde evra i to za izgradnju novog grada u Surčinu koji će, kako je naglasio, sadržati stambeni kompleks, Akvatik centar, kao i Nacionalni stadion i drugo.

„Expo je investicija od 1,2 milijarde evra, a ceo program Srbija 2027. podrazumeva ulaganja od 18 milijardi evra. Gradićemo i obnavljati škole, auto-puteve, brze pruge, saobraćajnice, BIO4 kampus, zdravstvene ustanove… To je sve deo prezentacije koju je održao predsednik Aleksandar Vučić kada je predstavljao ovaj program“, rekao je Mali za TV Pink odgovarajući na taj način na kritike opozicije da je 18 milijardi evra planirano za projekat Expo 2027.

Ministar je naglasio i da je Expo razvojna šansa za Srbiju i povod da se ulaže mnogo više, kako bi građani imali veći kvalitet života.

„Nama je Expo kišobran, povod da investiramo više u celu Srbiju i sve ono što treba da poboljša standard građana Srbije“, zaključio je Mali.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.