Džigerica – Bilo da je pileća, ćureća ili svinjska – džigerica se u Vojvodini priprema na 101 način. U različitim marinadama, sa umakom od belog luka ili samo pržena na vreloj masti i poslužena uz pire krompir, zadovoljiće apetite i najstrožih gurmanskih kritičara.
Načiin pripreme: Svinjsku džigercu iseći na tanke listiće i uvaljati u pšenično brašno. Posoliti i pržiti na vreloj masti dok ne porumeni, Dok je još topla povegetiti po ukusu te dodati sitno naseckan beli luk. Poslužiti uz pire krompir i vruću pogaču.
Potrebni sastojci:
Brašno
Džigerica
So
Beli luk
Mast
Prijatno!
Pročitajte još:
Mala azbuka bačkih jela
Nasuvo sa makom – Jelo od testa za sve prilike, slano ili slatko, toliko tipično za Vojvodinu, kao pica za Italiju ili pikantni gulaš za Mađarsku. Jelo se svakodnevno, a jednako su mu se radovali kako mladi tako i stariji članovi familije. Način pripreme: Zamesiti testo i dodati sve neophodne sastojke. Mutiti, a kada smesa […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.