Mala azbuka bačkih jela

Nasuvo sa makom – Jelo od testa za sve prilike, slano ili slatko, toliko tipično za Vojvodinu, kao pica za Italiju ili pikantni gulaš za Mađarsku. Jelo se svakodnevno, a jednako su mu se radovali kako mladi tako i stariji članovi familije.

Način pripreme: Zamesiti testo i dodati sve neophodne sastojke. Mutiti, a kada smesa dobije željenu gustinu oklagijom razviti rezance i iseći na trakice. Prokuvati u vreloj vodi, procediti i dodati fil po želji. U posebnu šerpu staviti mleko, dodati šećer, vanil šećer, mak i mleko. Kuvati na tihoj vatri desetak minuta, dok mleko ne ispari, a masa bude kremasta. Pomešati sa testom i dodati šećer po želji. Prijatno!

POTREBNI SASTOJCI:

Brašno
Jaje
Voda
Prašak za pecivo
So
Mak – 200 g
Mleko – 200 ml
Šećer – 2 kašike

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.