Ledeni utorak u Novom Sadu! (utorak, 7. februar)

Novi Sad
NOVI SAD – I ovog jutra kao i tokom jučerašnjeg dana zubato Sunce je tu i može lako da nas prevari. Ali ne dajte se prevariti, današnja najviša temperatura neće biti u plusu. Najviša dnevna temperatura će biti jedan stepen ispod nule, a najniža osam stepeni ispod nule.

Ovog lednog utorka u Novom Sadu možemo posetiti brojna dešavanja, samo ako se dobro obučemo. Evo šta nas očekuje ovog utorka u Novom Sadu.

U Novosadskom pozorištu možete pogledati predstavu „Nevidljiva deca“ od 19:00 časova.

Foto: PrtSc/uvszinhaz.com

Na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta danas su dve predstave:

  • „Toska“ od 19:00 časova
  • „Tartif“ od 19:30 časova, Autorski projekat Igora Vuka Torbice, prema motivima Molijerove drame
    SNP i NP Sombor

Komedija Nikolaja Gogolja „Revizor“ nastala je u koprodukciji dva novosadska teatra – Srpskog narodnog pozorišta i Pozorišta mladih, a direktorski dvojac procenio je odmah da bi ova, prva ovakva saradnja ova dva teatra, mogla da probudi neke, do sada neotkrivene umetničke potencijale dve pozorišne kuće i označi početak rađanja – za glumce i publiku – uzbudljivog umetničkog dela.

Danas od 19:30 „Revizora“ možete pogledati u Pozorištu mladih.

Foto: Marija Erdelji

Od danas će prvi put će velikom interaktivnom multimedijalnom izložbom „Mileva: Mi smo stena” u Muzeju grada Novog Sada svetskoj javnosti biti predstavljen život i značaj Mileve Marić Ajnštajn. Muzej na petrovaradinskoj steni koja natkriljuje Novi Sad preispitaće simboliku prezimena Ajnštajn (jedna stena) kroz izložbu koja je inspirisana Milevinim blistavim umom, a prikazana kroz umetničku prizmu autora dr Dušana Jovovića.

Ova umetnička izložba je jedinstvena i zato što je nastala kreativnom upotrebom najmodernijih tehnologija, novih medija, 3D animacija, digitalnog zvuka, holograma, ali i klasičnog umetničkog jezika koji se ogleda u skulpturi, grafičkom dizajnu, crtežu i slici.

Izložba će radi svakog dana od 9 do 17 časova. Ponedeljak je neradan.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, dok je cena porodične karte 1000 din.

I ovog utorka bend „Rogati“ nastupaju u Nacionalnoj klasi uz erupciju dobre energije, malo priče i više pevanja i plesanja. Svoje mesto možete rezervisati na broj +381 65 823 92 39.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDE pogledajte koje.

Foto: Pixabay/Pexels

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: