Kupinovo vino: Napravite domaći užitak sa medom i bez konzervansa

Napravite domaće kupinovo vino sa medom, bez konzervansa.
Sastojci:

3,5 kg kupina
450 g meda
700 g šećera

Priprema:

Operite kupine i raskašite prstima.

Dodajte šećer i sve zajedno izmešajte. Smesu stavite u teglu od 5 l i pokrijte gazom da štetočine i insekti ne uđu u teglu. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite nastalo vino kroz gazu. Dodajte med i sipajte ga nazad u čistu teglu i ostavite da odstoji 7 dana.

Proces ceđenja vina kroz gazu i ostavljanje da stoji u tegli ponovite još dva puta 10 dana. Poslednji put kada procedite vino, sipajte ga u tamne staklene, sterilisane flaše. Pokrijte flaše samo gazom i ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana, nakon čega ih zatvorite čepovima.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.