Recept za domaći liker od jagoda

Domaći liker od jagoda možete služiti kao aperitiv ili samostalno, dok uživate u vrelim i lepim danima. Njegovoj mirisnoj aromi retko ko može odoleti, a svaka domaćica sposobna je da napravi ovo, pre svega, damsko piće.

Recept za domaći liker od jagoda:

Priprema: Jagode najpre oprati i očistiti od peteljke. Potom ih treba izgnječiti i posuti šećerom, pa ih tako ostaviti da odstoje pokrivene 12 sati.

Nakon što odstoje jagode se presipaju u veću teglu ili balon za vino i prelivaju se votkom i rumom.

Posudu dobro treba zatvoriti i ostaviti na hladom mestu 3 nedelje. Treba ih pažljivo mešati na svaka 3-4 dana.

Liker naposletku treba procediti kroz gušću gazu, sipati u staklene flaše i tek je onda spreman za konzumiranje.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.