Napravite domaće kupinovo vino sa medom, bez konzervansa.
Sastojci:
3,5 kg kupina
450 g meda
700 g šećera
Priprema:
Operite kupine i raskašite prstima.
Dodajte šećer i sve zajedno izmešajte. Smesu stavite u teglu od 5 l i pokrijte gazom da štetočine i insekti ne uđu u teglu. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite nastalo vino kroz gazu. Dodajte med i sipajte ga nazad u čistu teglu i ostavite da odstoji 7 dana.
Proces ceđenja vina kroz gazu i ostavljanje da stoji u tegli ponovite još dva puta 10 dana. Poslednji put kada procedite vino, sipajte ga u tamne staklene, sterilisane flaše. Pokrijte flaše samo gazom i ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana, nakon čega ih zatvorite čepovima.
Pročitajte još:
Recept za domaći liker od jagoda
Domaći liker od jagoda možete služiti kao aperitiv ili samostalno, dok uživate u vrelim i lepim danima. Njegovoj mirisnoj aromi retko ko može odoleti, a svaka domaćica sposobna je da napravi ovo, pre svega, damsko piće. Recept za domaći liker od jagoda: Priprema: Jagode najpre oprati i očistiti od peteljke. Potom ih treba izgnječiti i posuti šećerom, pa ih tako ostaviti da odstoje pokrivene 12 sati. Nakon što odstoje jagode se presipaju u veću teglu ili balon za vino i prelivaju se votkom i rumom. Posudu dobro treba zatvoriti i ostaviti na hladom mestu 3 nedelje. Treba ih pažljivo mešati na […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.