Tri savršena trika rešavaju vas muka i spasavaju kolače i torte

Hladno vreme je vreme za krckanje oraha i uživanje u zdravom ukusu jezgara. Takođe, vreme je slava i praznika, a to zahteva da kod kuće imate spremne orahe – jer bez njih nema dobre, kvalitetne torte, ni kolača. Nema ni oraha s medom, a ni fine zdrave grickalice.

Ali može da se dogodi da orasi koje ste kupil li ispod drveta sakupilii budu gorki.No, više ne morate da brinete – postoji rešenje i za to.

Naime,postoje tri savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice.
Imajte na umu da se gorčine možete rešiti samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili pak kvarenjem oraha.

A kako da orasi ne budu gorki:

1. Operite ih hladnom vodom
Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Rezultat toga je što će biti uklonjen sa oraha, a on je izvor gorčine.

2. Operite ih vrelom vodom
Ako ne želite da čekate, jednostavno napunite lonac ključalom vodom i sačekajte oko pola sata.

3. Ispecite ih
Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da nakon prženja jelo više neće biti istog ukusa.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.