Kulturni centar Pančevo: Revijalni koncert pančevačkih klasičara 16. marta

PANČEVO – Revijalni koncert pančevačkih klasičara, „Pančevo all stars – classical music”, će se održati u četvrtak, 16. marta u 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

O konceptu koncerta i programu bilo je više reči na današnjoj konferenciji za medije u Kulturnom centru Pančevu na kojoj su govorili Dr Kristina Krstić, pijanistkinja i članica tria Karmen; prof. Olga Petrović, pijanistkinja; prof. Vojkan Popović, violinista i vođa kamernog orkestra Panartist, Bojan Tirmenštajn, violončelista, i Boris Matijević, osnivač i dirigent Pančevačkog duvačkog orkestra, kao i Boban Tanasijević, muzički urednik Kulturnog centra Pančevo.

„Pančevo slovi odavno za grad umetnosti, a klasičari zauzimaju posebno mesto, te ne treba da čudi što smo odlučili da organizujemo po prvi put revijalni koncert pančevačkih muzičara klasične muzike. Kada je klasična muzika u pitanju u Pančevu se uvek pojavljuju vanserijski talenti i muzičari posebnog senzibiliteta. Bilo da se radi o afirmisanim muzičarima ili učenicima i studentima Fakulteta muzičke umetnosti svaki susret sa pančevačkim muzičarima je svojevrsni muzički praznik koji čini da klasična muzika ostane u fokusu umetničkog stvaralaštva i pažnje njenih poštovalaca“, rekao je Boban Tanasijević.

Kulturni centar Pančevo organizuje i tri festivala, od kojih je jedan Klasik fest, te su došli na ideju da organizuju i jedan ovakav koncert na kojem će predstaviti pančevačku scenu.

„Imaćemo i naše Pančevce koji trenutno žive i rade u inostranstvu. Na primer, Ana Brateljević je u Pragu doktorirala harfu gde sada i živi, doći će u Pančevo zbog ovog koncerta. Sva značajna imena klasične muzike iz Pančeva naći će se na sceni Kulturnog centra. Imamo čast da publici predstavimo izuzetne muzičare ovog grada različitih generacija sa uspešnim domaćim i međunarodnim karijerama u svojstvu solista ili članova renomiranih orkestara. Nadamo se da će ovaj koncert postati tradicionalan i biti uvršten u gradske manifestacije od posebnog značaja, jer naši muzičari to svakako zaslužuju“, rekao je Boban Tanasijević.

Na koncertu će nastupiti istaknuti pančevački muzičari klasične muzike: prof. dr Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Ivan i Gabriela Dinić, Panartist, Pančevački duvački orkestar, Ana Brateljević, Kristina i Ester Krstić, Aleksandra Jović, Olga Petrović, Miona Barbul, Oskar Ereš, Đorđe Grba, Luka Balaš i drugi.

 

 

Karte po ceni od 300 dinara prodaju se na blagajni Kulturnog centra Pančeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: