Svi će vas pitati za recept
Iskusni kuvari tvrde da će pire biti ukusniji ako upotrebite nekoliko različitih vrsta krompira – s visokom udelom skroba, ali i one voštane teksture.
Uspešnost pirea možete osigurati već tokom kuvanja. Uvek posolite vodu u kojoj kuvate krompir, a možete dodati i prstohvat praška za pecivo kad ga gnječite. Prašak za pecivo će vam garantovati pahuljast pire.
Ako želite još bolji ukus uobičajenog pirea od krompira, možete mu dodati i neke sastojke koje imate u frižideru i špajzu:
Narendajte kačkavalj pa ga umešajte u pire dok se ne rastopi
Produbite aromu i ukus krompira sa malo narendanog muskatnog oraščića
Zasladite krompir s karamelizovanim lukom
Začinite ga sa pireom od pečenog belog luka. Celu glavicu belog luka poprskajte sa malo ulja i soli, zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu na 190 stepeni oko 45 minuta. Nakon toga istisnite beli luk u pire od krompira i dobro promešajte
Zaokružite ukus pirea sa kašičicom ili dve majoneza. Majonez će oplemeniti ukus, ali i teksturu pirea.
Odlična je ideja i da pireu dodate malo naseckanog svežeg vlašca.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.