Kula: U toku radovi na rekonstrukciji svlačionica fudbalskog kluba „Polet”

rekonstruukcija-fk polet - kula
KULA – Svlačionice i službene prostorije fudbalskog kluba „Polet” u Sivcu uskoro dobijaju pun sjaj.

Naime, sveobuhvatni unutrašnji i spoljašnji radovi su uveliko u toku i očekuje se njihov završetak u najskorijem roku. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetio je radove i istakao je da lokalna samouprava uvek ima sluha za molbe i potrebe sportskih kolektiva:

,,Danas smo u Sivcu, u sportskom centru, pošto se na istoj lokaciji nalaze i sportska hala, naš najnoviji sportski objekat, i objekat koji koristi Fudbalski klub ,,Polet” iz Sivca. Sportski centar opštine Kula upravlja svim ovim objektima, a opština Kula kao finansijer vodi računa da u svakom naseljenom mestu ulaže sredstva u sportske objekte i da pokriva praktično sve sportove. U Sivcu imamo uspešne sportske klubove – Rukometni klub, Košarkaški klub, Teniski klub i naravno, Fudbalski, sa jednom dugom tradicijom, koji sada dobija potpuno novi objekat svlačionica i prostora za klub. Urađeni su krov, nova stolarija, fasada, unutrašnji radovi na pločicama i toaletima, radiće se unutrašnji razvod grejanja na gas, dakle jedna potpuna rekonstrukcija i potpuno novi kvalitet i uslovi za fudbalere. Radiće se deo radova i na samom stadionu, po pitanju navodnjavanja i rekonstrukcije same ograde, tako da će se stvoriti mnogo bolju uslovi. Ono što je glavna poruka jeste da opština Kula, kroz Sportski centar opštine, ulaže sredstva u svako naseljeno mesto i ovo je samo početak radova, nastaviće se radovi i na svlačionicama i sportskim objektima u Liparu, gde će takođe biti izvršena rekonstrukcija fasade, završiće se rekonstrukcija i na stadionu u Ruskom Krsturu, gde su u prethodnim godinama urađene nove tribine, a ove godine se radi kompletna rekonstrukcija svlačionica, kancelarija i celog prostora koji koristi Fudbalski klub. Takođe, i prošle i ove godine se nastavljaju radovi na uređenju stadiona u Kruščiću, a ove, kao što je bilo i prethodnih godina, nastavljaju se radovi na stadionu u Kuli. Krenuće radovi i na stadionu u Crvenki, urađene su projektne dokumentacije, tu se radi o nešto većim zahvatima i radovima. Ovde u Sivcu počinjemo, uslovno rečeno, građevinsku sezonu po pitanju sportskih objekata, a posebno mi je drago što se to dešava baš u Sivcu i što je vezano baš za Fudbalski klub ,,Polet”, koji je bio veoma drag i značajan našem pokojnom drugu i saborcu Bobanu Damjanoviću, tako da ovi radovi, i turnir koji se organizuje iz godine u godinu, posvećujemo njemu.

Fudbalski klub „Polet” takmiči se u Međuopštinskoj ligi Sombor – 1.razred. Imajući u vidu da su u vrhu tabele i da im sledi borba za plasman u područni rang, nema sumnje da će jedna ovakva investicija itekako dati podstrek u toj borbi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: