Zadivljujući uspeh učenika STŠ „Mihajlo Pupin“ Kula

STŠ "Mihajlo Pupin"
KULA – Šest decenija unazad STŠ „Mihajlo Pupin“ prateći razvoj tehnologije išla je u korak sa vremenom, a sve sa ciljem da bude odsčkona daska učenicima koji će ili sa najboljim mogućim predznanjem nastaviti svoje dalje školovanje ili da budu vrsni majstori u svojoj profesiji.

O ostvarivanju ovih cilja govori dovoljno činjenica da je upravo ova kulska škola iznedrila sjajne profesionalce koji ostavljaju trag u nauci što u Kuli, Srbiji ili van granica naše države. Godinama unazad ovu školu upisiju učenici koji su daroviti i koji iz osnovnih škola nose odlične uspehe.

Nastavni kadar STŠ “Mihajlo Pupin“ na čelu sa direktorkom Verom Slijepčević ulaže sve moguće kapacitete i resurse da učenicima obezbedi jednu dobru obrazovnu osnovu i da im ujedno budu i vetar u leđa dok nižu uspehe na takmičenjima. Kako se svaki rad, trud, entuzijazam i podrška isplate i retko ostanu nezapaženi govori uspeh učenika. U toku ovog meseca na pet takmičenja učenici su svojim znanjem pobrali zaista vrhunske uspehe.

U Srednjoj stručnoj školi u Crvenki održano je opštinsko takmičenje iz Srpskog jezika, na kojem su učenici ove škole osvojili sledeće uspehe: Mina Bajrami I 1 – 3. mesto, (profesor Sanja Herceg), a Ratko Ponjević III 1 je osvojio direktan plasman na okružno takmičenje.

Na opštinskom takmičenju iz matematike prvo mesto osvojili su: Stefan Radović I1, Ilija Martić II1 i Ratko Ponjević II1

Na opštinskom takmičenju iz Programiranja, Vuk Pikula učenik I1 i Marko Strelica učenik III1 odeljenja kvalifikovali su se na Okružno takmičenje .

Na opštinskom takmičenju iz fizike. Vuk Pikula osvojio je 1. mesto, Dario Mihajlović 2. mesto i Stefan Radović 3. mesto. Sva tri učenika su učenici I1 razreda i svi su se plasirali na okružno takmičenje.

Na okružnom takmičnju u malom fudbalu ekipa škole osvojila je prvo mesto.

Povodom zaista zadivljujućih uspeha učenika STŠ “Mihajlo Pupin“, direktorka škole navodi da je ponos čitave škole, kako nje lično tako i nastavnog osoblja svaki uspeh učenika i da je satisfaksicija koja se ogleda u zadovoljstvu i znanju đaka nemerljiva. Slijepčević dodaje da je ponosna što je na čelu jedne škole koja ima takav nastavnički kadar koji svoje znanje i entuzijazam bez rezerve prenosi na svakog đaka ponaosob.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.