Kula: U toku radovi na izgradnji dela fekalne kanalizacije u Crvenki

kanalizacija-crvenka
KULA – U delu Crvenke poznatijem pod nazivom Novo naselje uveliko su u toku radovi na izgradnji dela fekalne kanalizacije.

U poslednjih par godina urađeno je više od 95% planiranog posla, a, nakon završetka ovih radova, desetak kuća biće priključeno, čime će procenat pokrivenosti fekalnom kanalizacijom biti povećan. Radove je posetio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da je najveći deo fekalne kanalizacije urađen pre nekoliko godina, kada su u dva najveća naseljena mesta, Kuli i Crvenki, sve ulice, izuzev pojedinih, priključene:

„Najveći deo radova urađen je pre nekoliko godina, kada je praktično u Kuli i Crvenki završeno negde oko 95% radova na kanalizacionoj mreži. Tada su ostali neki delovi ulica, ovde u Crvenki na Novom naselju i na jednom potezu u ulici Petra Drapšina iza stadiona, takođe ovde u Crvenki. U prethodnom periodu urađena je projektna dokumentacija, te će se u najskorijem roku krenuti sa radovima i u nezavršenim delovima. U ostalim naseljenim mestima projektna dokumentacija se završava ili je već završena ili, kao što je slučaj u Sivcu, gde očekujemo veoma brzo realizaciju, gde su sredstva za kanalizaciju i prečistač obezbeđena i nadamo se da će ubrzo taj kapitalni projekat krenuti u realizaciju“.

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ pre nekoliko godina preuzelo je upravljanje nad kanalizacijom, a direktor ovog preduzeća, Miljan Drašković, rekao je da ovi radovi nose sa sobom ogroman značaj, kako za njih kao preduzeće, tako i za naseljeno mesto Crvenku u celini:

„Ovo je zaista velika stvar za nas i, kada je „Vodovod“ preuzeo upravljanje kanalizacijom, bilo je pokriveno 95%, a ovo je neki manji procenat što je ostao. Ovim radovima povezuje se na kanalizaciju Novo naselje i preduzeće „Patent“, a ostalo je nekih desetak kuća gde kanalizacija nije mogla slobodnim padom da dosegne, pa se prave potisne stanice koje će posebno te kuće da obezbede sa kanalizacijom. Jedan od izazova koji nam predstoji jeste zamena azbestnih cevi i to je velika stvar i investicija koja se radi jednom u pedeset godina, mi ćemo imati čast i privilegiju da učestvujemo i nadamo se najboljem i skorijem rešenju i završetku tog projekta“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.