logo transparend vojvodina uzivo

Kula: U toku sledeće godine zamena kotla i stolarije u OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

skola-kula
KULA – OŠ „Veljko Vlahović“ iz Kruščića bi, zahvaljujući Projektu na koji je opština Kula konkurisala, a koji je rađen u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija, naredne godine trebalo da bude rekonstruisana.

Naime, u planu je zamena kotla i prelazak sa uglja na gas, zatim izolacija kompletnog objekta, kao i zamena preostalih prozora.

Školu su obišli predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i sekretar Mesne zajednice Kruščić, Miljana Rabrenović, koji su sa direktorkom škole, Dragicom Radmanović, porazgovarali o ovom projektu. Po rečima predsednika opštine, zahvaljujući ovom projektu škola u Kruščiću će po prvi put imati sveobuhvatnu rekonstrukciju:

„Danas smo u OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću. Projekat na koji je opština konkurisala, a vezan je za ovu školu, ušao je u završnu fazu, odnosno u realizaciju. U pitanju je projekat u saradnji sa UNDP, programom Ujedinjenih nacija i pitanju je finansiranje energetske sanacije škole, dakle zamena kotla i prelazak sa uglja na gas, zatim fasada odnosno izolacija kompletnog objekta i zamena preostalih prozora. Deo prozora je zamenjen prethodnih godina, ali veći deo škole ima staru i energetski neefikasnu i nebezbednu stolariju. Ovo je jedna sveobuhvatna rekonstrukcija škole koja će imati za krajnji efekat uštedu energije, ali i mnogo konfornije uslove za same učenike i školu. Plan je da se u drugoj polovini sledeće godine krene u realizaciju, najverovatnije prvo kotla, a zatim i drugih faza, što će biti značajno jer je škola u Kruščiću imala nekoliko manjih rekonstrukcija i proširenje vrtića koji je u sklopu škole, ali ovako obuhvatnu rekonstrukciju nije imala verovatno od izgradnje“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.