Kula: Radionica na temu Eko-etno turizam održana u CKH

Eko-etno turizam
KULA – U okviru Centra za kompetencije u hortikulturi (CKH), a u organizaciji KLER-a opštine Kula i LAG „Srce Bačke“, te u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom, juče je održana radionica na temu Ruralni eko-etno turizam.

Radionicu je vodio mr Jovica Kelić iz Sombora, a primer dobre prakse, etno kuću „Mali Bodrog“ iz Bačkog Monoštora, predstavila je Jelisaveta Besenji. Na radionici su obrađene teme značaja i principa ruralnog turizma, a poseban akcenat je stavljen na vezu sa organskom i održivom poljoprivredom kao i na inovativne pristupe u razvoju ruralnog turizma.

„Naš kraj pruža mnoge pogodnosti za razvoj ovakvog načina turizma, gde su u fokusu jednodnevni ili dvodnevni boravci posetilaca, posebno kada se uzme u obzir velika aktivnost Turističke organizacije opštine Kula u organizaciji i sprovođenju mnoštva manifestacija i događaja na teritoriji opštine Kula i veliki broj aktivnih udruženja, gazdinstava i malih proizvođača“, zaključak je sa radionice.

Predavanje je organizovano kao deo SEED step III projekta, u okviru Centra za kompetencije u hortikulturi Kula. SEED step III  je regionalni projekat podrške obrazovanju i zapošljavanju žena i mladih, koji finansiraju Austrijska razvojna agencija (ADA) i „Volkshilfe Solidaritaet“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.