Kula: Održana druga sednica Saveta za rodnu ravnopravnost i ostvarivanje jednakih mogućnosti

sednica - rodna ravnopravnost
KULA – Savet za rodnu ravnopravnost i ostvarivanje jednakih mogućnosti opštine Kula održao je drugu sednicu, kojom je predsedavala predsednica Saveta, Zorica Ačanski-Omerović.

Sednici je prisustvovao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je svojim aktivnim učešćem dao podršku radu Saveta kroz predloge za rodno odgovorno budžetiranje navodeći da je upravo ono jedno od ključnih alatki koja pomaže da dostignemo punu rodnu ravnopravnost.

Savet je usvojio Poslovnik o radu, a prodiskutovana je analiza rodne statistike urađenih zaduženja članova po oblastima. Rodna statistika je jedan od preduslova za planiranje rodno odgovornih politika i ocenu efekata primene mera na kvalitet svakodnevnog života, i to ne samo žena već svih kategorija stanovništva.

Takođe, bilo je reči o procesu sprovođenje rodno odgovornog budžetiranja i uvođenju rodno odgovornog budžetiranja u programe budžeta.

Posebna pažnja je posvećena kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Kampanja ima za cilj da se probudi svest o problemu nasilja nad ženama i da se preduzmu akcije za suzbijanje ovog problema. Akcija će trajati do 10. decembra.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.