Kula: Priprema opštinskog budžeta za narednu godinu

opština kula - grb
KULA – Na sednici Opštinskog veća koja je održana krajem oktobra utvrđen je Nacrt Odluke o budžetu opštine Kula za 2023. godinu koji je potom upućen na javnu raspravu u periodu od 01.11.2022. do 15.11.2022. godine.

Naime, budžet je pravni dokument kojim se utvrđuje plan prihoda, primanja, rashoda i izdataka za budžetsku, odnosno kalendarsku godinu. Lokalna samouprava je ove godine na zvaničnom opštinskom sajtu pre Javne rasprave na ovu temu objavila prezentaciju na temu budžeta sa ciljem da na jednostavniji i razumljiviji način objasni kako to lokalna samouprava planira da u narednoj godini koristi javne resurse kako bi se izvršile obaveze i zadovoljile potrebe građana. Sažetim i jasnim prikazom Nacrta odluke o budžetu za 2023. godinu svim građanima je predočen plan, ali su i objašnjene mnoge stavke i samo funkcionisanje budžeta.

Svi zainteresovani građani su putem pisarnice, mesnih zajednica ili putem maila mogli da podnesu svoje predloge u prvih petnaest dana proteklog meseca, a zahtevi, predlozi i ideje su mogle biti predočene i predsedniku opštine usmenim putem. Iz kabineta predsednika opštine navode da je predsednik u tom periodu održao sastanke kako u Kuli, tako i u Sivcu, Ruskom Krsturu i Crvenki. Neki od predloga o kojima je u ovom periodu razgovarano vezani su za rešavanje problema grejanja u kolektivnom stanovanju, uređenju obale kanala na Malom Staparu i postavljanju igrališta na stazi, izgradnji privezišta, uređenju velikog parka u centru Kula i Doma zdravlja u Crvenki… Pored kapitalnih projekata i predloga za pošumljavanje i ozelenjavanje bilo je reči i o postavljanju dečijih igrališta, ali i o svakodnevnim tekućim potrebama.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: