Krenula proizvodnja novog Moskviča u bivšoj fabrici Renoa

NOVI SAD – Moskovska fabrika za proizvodnju automobila Moskvič ponovo radi. Fabrika je počela serijsku proizvodnju gradskog krosovera Moskvič 3, prenosi reporter Sputnjika sa ceremonije.
Serijsku proizvodnju svečano su otvorili vicepremijer i direktor Ministarstva trgovine i industrije Denis Manturov i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
Automobil je zamišljen kao model krosovera, sa benzinskim turbo motorom (1,5 l, 150 konjskih snaga), kao i automatskim menjačem CVT ili 6-stepenim manuelnim menjačem.
Prodaja automobila u Moskvi i Centralnom Federalnom okrugu počeće već decembra ove godine.
Pored toga, Manturov je najavio da će proizvodnja automobila na električni pogon u fabrici Moskvič početi ove godine.
– Prioritet fabrike biće proizvodnja električnih automobila na svojoj sopstvenoj platformi sa postepenim povećanjem nivoa lokalizacije auto-komponenti – istakao je Manturov. Prema materijalima dostupnim u fabrici, električne verzije automobila Moskvič biće opremljene ruskom baterijom, motorom i punjačem 2025. godine.

Manturov je takođe naglasio da će Moskvič ostvariti potpunu tehnološku nezavisnost 2027. godine.

Posle povlačenja francuskog Renoa sa ruskog tržišta, Vlada Moskve je otkupila fabriku i najavila da počinje proizvodnju automobila pod istorijskim brendom Moskvič.
U skladu sa planovima kompanije, u fabrici će se proizvoditi četiri krosovera, uključujući jedan na električni pogon, i sedan.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: