Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.
Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, a aako u smesu dodate jogurt i pavlaku, biće posebno mekana i sveža i sutradan.
Sastojci:
200 g kukuruznog brašna
3 jajeta
200 ml jogurta
20 kašike ulja
1 čaša pavlake
100 ml kisele vode
100 g kačkavalja
2 kašike kukuruznog griza
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
1. U posudi umutite cela jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje.
Sve dobro sjedinite, pa postepeno sipajte pavlaku i dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Potom stavite prašak za pecivo, pa lagano dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve lepo sjedinite.
2. Kalupe za mafine ili pleh u kom ćete peći obložite pek-papirom, a potom ulijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.