logo transparend vojvodina uzivo

Kovin: „Stari Lala“ počinje ovog vikenda

KOVIN – Opšte udruženje preduzetnika opštine Kovin – sekcija Stari Lala, pod pokroviteljstvom Opštine Kovin, organizuje 11. Manifestaciju „Stari Lala“.

Organizatori pozivaju na druženje u subotu i nedelju, 25. i 26. juna „u centru Kovina i obližnjim sokacima“.

Oba dana ulice Starog Lale otvorene su za posetioce od 10 do 22 časa. Pozvani su, kao i uvek do sada, svi kojima su Banat, stari zanati i običaji u srcu.

Sve počinje u subotu, 25. juna. Tradicionalno od 10 časova biće otvoreni prodajno izložbeni štandovi, mini sajam poljoprivrednih mašina i old tajmera, likovna kolonija na terasi Doma kulture.

Od 11 časova počeće takmičenje u kuvanju riblje čorbe u Ulici Laze Kostića i prvi put biće organizovano topljenje čvaraka na tradicionalni način – uz podelu posetiocima i degustaciju u 16 sati.

Od 16:30 časova je defile fijakera jednosmernom ulicom Trg oslobođenja.

Svečano otvaranje manifestacije „Stari Lala 2022“ zakazano je za 17:30 časova, uz izvođenje himne Srbije, zdravicu i puštanje golubova.

Od 17.45 počinje kulturno-umetnički program. Otvaraju ga pobednici ovogodišnjeg festivala „Klinci pevaju hitove“. Uslediće jednosatni program mališana PU „Naša radost“, a zatim i polusatni program orkestra harmonika.

Tradicionalni defile kulturno-umetničkih društava je od 20 sati, a posle 20:30 časova nastupiće folklorni ansambli Društva „Bećarac“ Bavanište i KUD „Mladost“ Kovin. Potom će publika uživati u koncertu AKUD „Žikica Jovanović Španac“ iz Beograda (u nedelju, u večernjem programu nastupiće KUD „Paja Marganović“ Deliblato, KUD „Gaj“, a uslediće koncert AKUD „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda).

Prodajno-izložbeni štandovi otvoreni su do 22 sata. Kompletan program ovogodišnje manifestacije, i za nedelju, sa satnicom dostupan je na sajtu kovin.rs.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.