Kontingent Vojske Srbije vratio se posle misije u Centralnoafričkoj Republici

BEOGRAD – Pripadnici Vojske Srbije, koji su od jula prošle godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici, vratili su se u zemlju nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji i predaje dužnosti novom kontingentu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Navodi se da je srpski kontingent, u čijem su sastavu bili štabni oficiri i vojna bolnica nivoa „2+”, u prethodnih osam meseci uspešno realizovao sve zadatke u skladu sa mandatom misije, potvrđujući tako visok nivo obučenosti i profesionalizma vojnog saniteta i pripadnika Vojske Srbije.
Njih je zamenio novi kontingent koji će nastaviti da radi na zadacima zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija u prestonici Centralnoafričke Republike, Bangiju.
Srpska vojna bolnica obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici počela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a izuzev za vojnu bolnicu nivoa „2+”, svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: