U Nišu završen prvi ovogodišnji ciklus obučavanja vodiča i službenih pasa

BEOGRAD – U Centru za obuku pasa u kasarni “Knjaz Mihailo” u Nišu završen je prvi ovogodišnji ciklus obučavanja vodiča i službenih pasa za angažovanje na zaštiti i obezbeđenju objekata i pokretnih sredstava Vojske Srbije.

Ova obuka se realizuje više puta u toku godine sa ciljem osposobljavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije za formacijske dužnosti vodiča pasa u jedinicama i periodične redresure pasa koji su obučeni za čuvarsku službu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, u skladu sa programom obučavanja, vodiči su sa službenim psima na specijalizovanom poligonu realizovali raznovrsne vežbe, kako bi se steklo međusobno poverenje i omogućila potpuna kontrola i efikasno vođenje psa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka.
Akcenat je bio na praktičnim radnjama opšte dresure, savlađivanju prepreka i na vežbama za unapređenje budnosti i pravovremene reakcije pasa na različite pretnje.
Po završetku osposobljavanja, službeni psi su zajedno sa vodičima raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, gde će biti angažovani na zadacima obezbeđenja vojnih objekata i imovine.
Obuka za angažovanje u čuvarskoj službi je samo jedan od brojnih oblika osposobljavanja u Centru za obuku pasa, koji je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju službenih pasa, ali i obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: