Koncert džez sastava „Dusha Connection“ u zrenjaninskoj Gradskoj bašti

ZRENJANIN – Koncert džez grupe „Dusha Connection“ održaće se u Gradskoj bašti u nedelju, 25. juna sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Ovaj džez sastav nastupa u Beču i drugim evropskim gradovima, a  poslednjih godina predstavljali su Austriju i učestvovali na renomiranim džez festivalima u Hong Kongu, Kini, Nepalu, Meksiku i na Kubi, kao i u mnogim drugim zemljama.

Zrenjaninskoj publici izvešće deo svog muzičkog opusa sa dosada objavljenih albuma.

Nastupaju Urg Hager (klavir), Clemens Rofner (kontrabas), Esad Halilović (bubnjevi).

„Trojica instrumentalista izvode blistavu  predstavu koja začara slušaoca uvek otvorenog uma, oni neponovljivo kombinuju najrazličitije muzičke teme crpeći iz široke istorije džeza. Igrajući se svim vrstama stilova i nikada ne zaboravljajući svoje – balkanske – korene, oni prate komponovano delo i ostavljaju prostor za vešte improvizacije. Zvuk koji kreiraju Esad Halilović i njegovi partneri prepun je uzbudljivih melodija, hrabrih virtuoznih sola, iznenađujućih obrta i brejkova, nekonvencionalnih eksperimenata i naelektrisanih nadogradnji“ – kažu o ovom sastavu iz Kulturnog centra Zrenjanina.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Austrijskog kulturnog foruma.

Iz zrenjaninskog Kulturnog centra napominju da u slučaju kiše, koncert će se održati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: