Koliko vremena provodite na mobilnom telefonu? (ANKETA)

Društvene mreže drastično utiču na vreme koje provodimo na svom mobilnom telefonu. Stručnjaci tvrde da je zavisnost od društvenih mreža jednaka zavisnosti od alkohola ili cigareta.

Koliko vremena provodite na mobilnom telefonu?

Hvala što ste glasali.

Dok šaljemo poruke, pretražujemo društvene mreže ili telefoniramo, minuti izmiču ali mi to, nažalost, ne primećujemo. Istraživanja pokazuju da prosečan korisnik pametnog telefona dodirne ekran čak 2.617. puta na dnevnom nivou! Iako je praktično nemoguće da ne koristimo mobilni telefon, korišćenje društvenih mreža možemo svesti na minimum.

Odrasli bi trebali da ograniče vreme korišćenja telefona na manje od dva sata dnevno, mlađa generacija do sat vremena, dok maloj deci uopšte ne treba davati mobilni telefon u ruke.

Ukoliko niste sigurni koliko vremena provodite na svom mobilnom telefonu, postoje aplikacije pomoću kojih možete to proveriti:

Moment – iOS aplikacija prati korišćenje telefona i omogućava roditeljima da kontrolišu upotrebu telefona kod svoje dece.

Freedom – pomoću ove aplikacije možete staviti ograničenja na određene aplikacije, pa čak i na određene veb lokacije na koje ne želite da trošite mnogo vremena (ili uopšte).

Instant – aplikacija koja pored praćenje aktivnosti na telefonu, omogućava i njihovu detaljnu analizu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: