Da li podržavate zabranu konzumiranja cigareta u zatvorenom prostoru? (ANKETA)

SRBIJA – Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić apelovala je na javnost da podrži donošenje zakona o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima. A, šta vi mislite o tome?

Da li podržavate zabranu pušenja cigareta u zatvorenom prostoru?

Hvala što ste glasali.

Rak pluća drugi je najčešći oblik malignih bolesti u svetu.

Od početka pandemije korona virusa, u Srbiji se znatno povećao broj obolelih od raka pluća.

U Srbiji svake godine prosečno 6.000 ljudi dobije dijagnozu karcinoma pluća, dok 4.600 njih izgubi bitku sa ovom opakom bolešću, pokazuju podaci Udruženja za borbu protiv raka pluća.

Na konferenciji koja se održala 4. februara u okviru Nacionalne kampanje “Rak je izlečiv 2”, ministarka zdravlja dr Danica Grujičić apelovala je na javnost da podrži donošenje zakona o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima.

“Molim vas da podržite Ministarstvo zdravlja da donese zakon u vezi zabrane pušenja u zatvorenom prostoru. Pritisak se mora izvršiti na Ministarstvo finansija koje tvrdi da država od cigareta zarađuje novac. Prioritet mora biti zdravlje naših ljudi”, izjavila je Grujičić.

Od 1. januara sve vrste cigareta u Srbiji poskupele su za još 10 dinara. Mnogi građani Srbije oglasili su se tada na društvenim mrežama, smatrajući da skuplje cigarete smanjuju broj pušača.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: