Koliko dugo možemo da izdržimo bez kiseonika i mokrih glava? (sreda, 15. mart)

NOVI SAD – Danas u Novom Sadu je moguć pljusak, tako da postoji velika šansa da vam pokisnu glave ako ne ponesete kišobran. Najaviša dnevna temperatura će biti 8 stepeni, a najniža dnevna temperatura će biti 5 stepeni.

Osim od kiše večeras vam glave mogu biti mokre i od nastupa Andrije Dabanovića „Mokre glave“ koji je večeras u Gerili od 20:30 časova. Smeh je večeras zagarantovan.

U okviru Pronatalitetnog centra Doma zdravlja “Novi Sad”, oformljena je Škola psihomotornog razvoja beba od rođenja do prve godine života.
Cilj edukacije je upoznavanje roditelja sa pravilnim redosledom motornih reakcija i razvoja bebe, na osnovu njene neurološke zrelosti. Tokom predavanja, roditeljima će biti objašnjeno šta nije preporučljivo, šta remeti razvojni redosled i kvalitet i koje su očekivane aktivnosti beba po trimestrima.

Foto: Unsplash

Pravilnim postupanjem u najranijem uzrastu, pruža se mogućnost, ne samo preventivnog, već i stimulativnog delovanja. Roditelji mogu da postave sva pitanja i da se informišu oko redosleda koraka psihomotornog razvoja. Školu vodi strukovni fizioterapet sa višedecenijskim iskustvom u Domu zdravlja “Novi Sad”, Milica Ivetić.

Termin održavanja edukacija je sreda, u Almaškoj 4, a zainteresovane trudnice, porodilje i očevi se mogu prijaviti putem mejla: milica.ivetic0207@gmail.com

Ako vam je do đuskanja i provoda danas onda pravac u KC Lab. U Labu večeras je „Jam u sredu“ od 19:30 časova.

Očekuj te kao i do sad, spontano muziciranje koje će da traje oko četiri sata. Inače sluša se sve i svašta, a na repertoaru će se naći rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme.

Ponesite svoj instrument i pridružite se džemu.

Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, vokali, a moguće i još poneki instrument.
Svrha događaja je da se družimo, sviramo, steknemo nova poznanstva, naučimo nešto jedni od drugih i da stvorimo dobru energiju.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDEpogledajte koje.

Zbog isključenja struje centralna zgrada Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi danas neće biti otvorena za posetioce.

Muzej će biti otvoren za posetioce od četvrtka, 16. marta.
Foto: Gradske info

Ako volite bend “ The Prodigy“ onda ne smete propustiti veče koje im je posvećeno u Lazinom teletu. Žurka počinje u 21.30. Samo treba da ponesete dobro raspoloženje i udobnu obuću za đuskanje.

Srpskom narodnom pozorištu možete pogledati predstavu „Kiseonik“ od 20:30 časova.

Reč reditelja:

Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno sa glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan”. Ja ne bih mnogo imala šta da dodam. Osim, naravno, predstave.

Foto: Wikimediacommons/Balkan Photos

U Pozorištu mladih možete pogledati predstavu „Bokeški D mol“ od 19:30 časova. Predstava rađena prema legendi iz čudesnog Bokokotorskog zaliva, koja će i vas možda podsetiti na neke divne trenutke.

Uživajte!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: