Greni smit ili ajdared – nije svejedno koju vrstu ćete izabrati za poslastice sa pečenim jabukama. Ovi kolači se uglavnom jednostavno prave, ukusni su i relativno pristupačni. Jedina dilema je kako izabrati prave jabuke, jer bez obzira na to da li spremate pitu, tart ili mafine, važno je da imate odgovarajući materijal.
Dve su osobine ključne kad su u pitanju jabuke za pečenje – njihova slatkoća i struktura. Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni. Ove uslove ispunjavaju greni smit, jonagold, zlatni delišes. Slobodno koristite više vrsta jabuka u istom receptu jer će tako dezert imati puniji i zanimljiviji ukus. Neke delove isecite baš sitno da bi se “utopili” u testo i dali mu bogatiji ukus.
Pročitajte još:
Zahvaljujući predmetu koji koriste šnajderke oljuštićete jaja maltene u jednom potezu, i to tako da ostanu cela
Približava se vreme slava, a jedna od osnovnih namirnica koja je potrebna, kako u jelima tako i u predjelu, jesu jaja. Iako mislite da ih je lako skuvati, a još lakše oljuštiti, to jeste tako onda kada vam nije važno da ostanu cela. Pored toga, ni najmanje nije dobro da vam, prilikom ljuštenja, pola jaja ostane […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.