Ko je Novosađanin koji će se takmičiti na ovogodišnjem izboru za predstavnika Srbije na Evroviziji?

NOVI SAD – Nemanja Radošević jedan je od takmičara na izboru za pesmu za Evroviziju 2024 sa pesmom “Jutra bez tebe”.

Nemanja Radošević je jedan od najboljih muških pop pevača na našoj sceni. Poslednjih pet godina proveo je na prekookeanskim brodovima nastupajući u raznim državama i pevajući na različitim svetskim jezicima.

Početkom 2023. godine Nemanja izdaje svoju prvu pesmu „Vuk“ i skreće pažnju publike u regionu na sebe. Ovu pesmu komponovala je naša najpoznatija kompozitorka Aleksandra Sara Milutinović, dok je za aranžman zadužen muzički producent Dina Merlina – Mahir Sarihodžić.

Dan nakon izdavanja pesme, izveo je na koncertu Bijelog Dugmeta, u novosadskom Spensu, pred 10000 ljudi, i dobio ogromnu podršku. Nemanju upoređuju sa najboljim vokalima regiona Tošetom Proeskim, Tonijem Cetinskim i Željkom Joksimovićem.

U junu 2023. Nemanja izdaje svoji drugi singl pod nazivom “Prstima” koji je komponovala i napisala Leontina Vukomanović. Leontina je ovu pesmu poklonila Nemanji smatrajući ga jednim od najboljih vokala u regionu, koji čuva i gaji autentični pop zvuk kog je sve manje na našim prostorima. Ova pesma je postala regionalni radijski hit, donela mu veliku medijsku popularnost i vidljivost. 2024. godinu je zapoceo velikim koncertom u Banja Luci, pred više od 60000 ljudi. Takav početak naslutio je da će ova godina biti još uspešnija za njega.

Uspehe nastavlja tako što će se ove godine takmičiti i na domaćem izboru za pesmu za Evroviziju sa pesmom “Jutra bez tebe”, koju je komponovao Saša Milošević Mare, autor pesme “Molitva” sa kojom je Marija Šerifović pobedila na Evroviziji 2007. godine. Mare je u Nemanji prepoznao ogroman potencijal i raskošni glas i smatrao je da je on naredni pevač koji je dostojan da izvede njegovu numeru na domaćem izboru za predstavnika Srbije na Evroviziji. Podržimo glasanjem Nemanju Radoševića, našeg Novosađanina u drugoj polufinalnoj večeri, 29. februara pod rednim brojem 6.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.